Artikel om Rikard Norling i Argentina

Norling får drömlön – tar över Arsenal

Som den bäst betalda svenska klubbtränaren gör nu Rikard Norling comeback på fotbollsarenan. Ivan Óbolo får sällskap i Argentina.
I dag skrev förre AIK-tränaren på som tränare för klubben Arsenal de Sarandi. Som första svensk i en sydamerikansk högstadivision kan han nu behöva råd från svenska mästaren Óbolo, som efter fjolårets guldsäsong med AIK återvänt till sitt gamla lag. Enligt uppgifter i argentinsk press får Norling en rekordlön på motsvarande drygt 250 000 kronor i månaden.
”Jag kan inte bekräfta några siffror, men jag är nöjd med avtalet”, säger Rikard Norling. 2004 tog han tillsammans med Nebojsa Novakovic över som tränare i AIK och såg till att sejouren i superettan bara blev ettårig.  Efter säsongen 2008 fick han sparken efter att laget för andra året i rad slutat femma i Allsvenskan vilket parhästen Novakovic reagerade på med att även han sluta. Det kan nu bli aktuellt med en återförening i Arsenal de Sarandi.
”Vi för en diskussion – jag och klubben och Nebojsa, men det i nuläget lite som hästen och vagnen”, säger Norling med ett leende.

Direkt efter det bryska avskedet från AIK gick Rikard Norling i självvald exil och kuskade runt i Argentina och Uruguay bland fotbollsklubbar för att, som han säger ”se var gräset växer som hemma”. Efter några månader återvände han och blev rådgivare åt Brommapojkarnas tränarpar, en oavlönad syssla ”för att hålla sig i form, framför allt mentalt”. Nu behöver han knappast vända på slantarna längre, som den mest välavlönade svenska tränaren sedan Svennis.

Arsenal de Sarandi från staden Avallaneda bildades 1957 och har sedan 2002 spelat i högsta ligan Primera División. AIK värvade under Norling 2006 de båda spelarna Ivan Óbolo och Lucas Valdemarín från klubben. ”De är egentligen för bra för Skandinavien – men inte för AIK” sa Rikard Norling vid tillfället.

Lämna en kommentar